"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS Klub dziecięcy 23-26.04.19

 

 

 

WTOREK

I Śniadanie:  

Kaszka ryżowa na mleku/N/200g/. Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/3g/, szynką z kurczaka/10g/, cukinią/15g/ papryką/15g/, herbata rumiankowa/200ml/. 

II Śniadanie: sok jabłkowy/125ml/

Obiad:                

Zupa grochowa* /Se/250g/, makaron pełnoziarnisty zapiekany z mięsem i szpinakiem/G,N/130g/, kompot z porzeczek/200ml. 

Podwieczorek: Budyń waniliowy z sosem malinowym /N//180g/, d- budyń na mleku sojowym

 

ŚRODA

I Śniadanie:  

Pieczywo mieszane/G//30g/ z masłem/N//3g/, pastą z ciecierzycy/20g/, rzodkiewka/20g/sałata/10g/, cebulka czerwona/5g/, mleko/N/200ml/.

II Śniadanie:  ogórek zielony/50g/

Obiad:            

Zupa grysikowa/G,Se/250g/, gulasz wieprzowy/40g/, ziemniaki/60g/, surówka z marchewki i jabłka/50g/, kompot jabłkowy/200ml/

Podwieczorek: Jogurt naturalny z miodem i cynamonem/N/80g/

 

CZWARTEK

I Śniadanie: 

Płatki gryczane z mlekiem i sezamem/N/200g/, pieczywo mieszane/G//30g/ z masłem/N/3g/, pastą warzywną /20g/, wędlina/20g/, herbata z lipy/200ml/. d- mleko sojowe/200g/.

II Śniadanie:  cząstki gruszki/90g/

Obiad:                

Zupa brokułowa* /Se/250g/, filet z kurczaka w ziołach/30g/ ziemniaki/60g/, surówka z czerwonej kapusty i jabłka/50g/, woda/250ml/                        

Podwieczorek: Koktajl mleczny na kefirze z truskawkami/N/150g/, chrupki kukurydziane/O/5g/,     

 

PIATEK

I Śniadanie:  

Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/3g/, pasta z ryby i warzyw/R/30g/, pomidor/20g/, ogórek kiszony/20g/, kawa zbożowa z mlekiem/G,N/200ml/                         

II Śniadanie: cukinia/80g/

Obiad:           

Zupa marchewkowa*/Se/250g/, pierogi ruskie/G,N,J/130g/, kompot wieloowocowy/200ml/d-pierogi z mięsem/G/

Podwieczorek: Kisiel żurawinowy/80g/, biszkopty/G,J/5g/

 

 

 

 

 

 

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 23-26.04.19

 

 

WTOREK

I Śniadanie:  

Kaszka ryżowa na mleku/N/200g/. Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/3g/, szynką z kurczaka/10g/, cukinią/15g/ papryką/15g/, herbata rumiankowa/200ml/. 

Obiad:Zupa grochowa* /Se/250g/, makaron pełnoziarnisty zapiekany z mięsem i szpinakiem/G,N/130g/, kompot z porzeczek/200ml. 

Podwieczorek I: sok jabłkowy/150ml/

Podwieczorek II: Budyń waniliowy z sosem malinowym /N//180g/, d- budyń na mleku sojowym

 

ŚRODA

I Śniadanie:  

Pieczywo mieszane/G//30g/ z masłem/N//3g/, pastą z ciecierzycy/20g/, rzodkiewką/20g/, sałatą/10g/ i cebulką czerwoną/5g/, mleko/N/200ml/.

Obiad:            

Zupa grysikowa/G,Se/250g/, gulasz wieprzowy/40g/, ziemniaki/60g/, surówka z marchewki i jabłka/50g/, kompot jabłkowy/200ml/

Podwieczorek I:  Kiwi/50g/

Podwieczorek II: Jogurt naturalny z miodem i cynamonem/N/80g/

 

CZWARTEK

I Śniadanie: 

Płatki gryczane z mlekiem i sezamem/N/200g/, pieczywo mieszane/G//30g/ z masłem/N/3g/, pastą warzywną /20g/, wędlina/20g/, herbata z lipy/200ml/. d- mleko sojowe/200g/.

Obiad:Zupa brokułowa* /Se/250g/, filet z kurczaka panierowany/G,J/30g/ ziemniaki/60g/, surówka z czerwonej kapusty i jabłka/50g/, woda/250ml/    

Podwieczorek I:  Gruszka /90g/                   

Podwieczorek II: Koktajl bananowo -pomarańczowy/150g/, chrupki kukurydziane/O/5g/,     

 

PIATEK

I Śniadanie:  

Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/3g/, pasta z ryby i warzyw/R/30g/, pomidor/20g/, ogórek kiszony/20g/, kawa zbożowa z mlekiem/G,N/200ml/                         

Obiad:           

Zupa marchewkowa*/Se/250g/, pierogi ruskie/G,N,J/130g/, kompot wieloowocowy/200ml/d-pierogi z mięsem/G/

Podwieczorek I: Pomarańcza/80g/

Podwieczorek II: Kisiel żurawinowy/80g/, biszkopty/G,J/5g/

 

 

 

 

 

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym