"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

JADŁOSPIS OGÓLNY II

 

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie:  

Kaszka kukurydziana na mleku z morelami /N/200g/, pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/3g/, szynką z kurczaka/10g/papryką/20g/herbata rumiankowa/200ml/.

II Śniadanie: Jabłko/90g/

Obiad:                

Zupa szpinakowa z ziemniakami*/Se,N/250g/, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym 50g Se,J,G/,N/ , kasza gryczana  50g G/, kalafior gotowany / 50g/,  kompot z porzeczek/200ml.

Podwieczorek:  Kisiel 80g/G/, herbatniki 10gG,J/

WTOREK

I Śniadanie:  

Pieczywo mieszane/G//30g/ z masłem/N/3g/, ser żółty/N/20g/, rzodkiewka/40g/, szczypiorek/5g/, kawa z mlekiem/G,N,S/200ml/.

II Śniadanie: Arbuz 90g

Obiad:            

Zupa grysikowa**/G,Se/250g/ gulasz wieprzowy/40g/,/SE, G, S/, ziemniaki/60g/, surówka z marchewki i jabłka/50g/, kompot agrestowy/200ml/

Podwieczorek:  Jogurt naturalny z truskawkami i z miodem  /N/90g/

ŚRODA

I Śniadanie:

Pieczywo mieszane/G/30g/ z masłem/N/3g/, szynką gotowaną/15g/Se,G/,pasta warzywna /Se,G/20g/, ogórek zielony  /20g/, kakao z mlekiem/N/200ml/

II Śniadanie: Pomarańcza80g,

Obiad:    

Zupa jarzynowa z ziemniakami */Se,N,G/250g/, ryż z jabłkiem i cynamonem/130g/ S/, woda z cytryną/200ml/

Podwieczorek: Bułka kajzerka/G/20g/ z masłem/N/3g/, twarożek wiśniowy/N/20g/

CZWARTEK

I Śniadanie:   

Płatki gryczane na mleku z rodzynkami /G,N,S/200g/, pieczywo mieszane/G/S/30g/z masłem/N/3g/, pasztet pieczony /20g/J,G,Se/,ogórek kiszony 20g,  sałata /5g/,herbata miętowa/200ml/. d- mleko sojowe/200g/.

II Śniadanie: Brzoskwinia /60g/

Obiad:                

Zupa krem  z brokuła z grzankami * /Se,G,N/250g/, filecik z kurczaka w sezamie/J,G,S/,/50g/ ziemniaki/60g/, surówka z czerwonej kapusty i jabłka/50g/, woda/250ml/                        

Podwieczorek: Koktajl bananowo pomarańczowy/150g/, chrupki kukurydziane/O,S/5g/,                                                    

PIĄTEK

I Śniadanie:  

Pieczywo mieszane/G/ z masłem/N/3g/, pasta z twarogu ,ryby i warzyw /Se /R,N/20g/, ogórek kiszony/10g/, kawa zbożowa z mlekiem/G,N,S/200ml/                         

II Śniadanie: Banan/40g/, jabłko 40g

Obiad:          

Zupa szczawiowa z ryżem*/Se,N/250g/, Pierogi ruskie /130g/G,J,N/, kompot wieloowocowy/200ml/

Podwieczorek: Chałka z masłem i dżemem 40g, /G,N/J/

 

 

 

 

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym