"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

 

JADŁOSPIS KLUB DZIECIĘCY 18-22.02.19

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie: 

Płatki żytnie na mleku z sezamem/G,N//150g/, pieczywo mieszane/G//30g/ z masłem/N//3g/, wędliną drobiową/10g/papryką zieloną i czerwoną/15g/, herbata rumiankowa/200ml/, d- płatki na mleku sojowym.

II Śniadanie:  Gruszka pieczona z rodzynkami/90g/

Obiad:           

Zupa ogórkowa z ziemniakami* /Se//250g/, spaghetti bolognese/G /130g/, kompot wiśniowy /200ml/.

Podwieczorek: Serek homogenizowany z truskawkami/N/80g/ d- mus truskawkowy/80g/, wafle ryżowe/10g/

WTOREK

I Śniadanie: 

Pieczywo mieszane/G//30g/z masłem/N/3g/ serem żółtym/N/20g/, ogórkiem kiszonym/20g/i cebulką czerwoną/5g/, kawa zbożowa z mlekiem/N,G/200ml/, d-mleko roślinne      

II Śniadanie: Mandarynka/90g/

Zupa barszcz biały z jajkiem*/J,G,Se//250g/, leczo warzywne/130g/, ryż/50g/, kompot wieloowocowy/200ml/

Podwieczorek:  rogalik z masłem/G,N/20g/, mleko/N/180ml/

ŚRODA

I Śniadanie: 

Kasza jaglana na mleku z jabłkiem/N/180g/, pieczywo mieszane/G/20g/ z masłem/N/3g/, szynka z kurczaka/30g/, pomidor/30g/, szczypiorek/5g/, herbata lipowa, d- kasza jaglana na mleku roślinnym.              

II Śniadanie: Melon/90g/

Obiad:

Zupa z brokułów* /Se/250g/, filet z kurczaka w ziołach/30g/ ziemniaki/60g/, surówka z czerwonej kapusty i jabłka/50g/, woda/250ml/                        

Podwieczorek: Galaretka mleczna z owocami/N/80g/ d- galaretka z owocami, mleko ryżowe.

CZWARTEK

I Śniadanie:  

Płatki kukurydziane z mlekiem i morelami/N/150g/, pieczywo mieszane /G/30g/ z masłem /N/3g/, pasztet pieczonym /10g/ cukinią/10g/i papryką/10g/, herbata koperkowa/200ml/d- płatki kukurydziane z mlekiem roślinnym.

II Śniadanie: Sok z jabłek i marchewki/150ml/

Obiad: 

Zupa pomidorowa z ryżem*/250g/ naleśniki z twarogiem/G,J,N/130g/, woda/200ml/ d- naleśniki z musem owocowym.

Podwieczorek: kisiel żurawinowy z winogronami/80g/, chrupki kukurydziane/O/5g/

PIĄTEK

I Śniadanie: 

Owsianka na mleku z suszoną śliwką/N,G/180g/, pieczywo mieszane /G/30g/, z masłem/N/3g/, pastą z zielonego groszku i suszonego pomidora/20g/, rzodkiewka/20g/, herbata owocowa/200ml/ d- mleko roślinne/200ml/

II Śniadanie:  Banan/80g/

Obiad:          

Zupa kukurydziana*/G,Se/200ml/,  kotlet mielony rybny/G,R,J//40g/, ziemniaki/60g/, buraczki zasmażane/50g/, kompot porzeczkowy/200ml/ 

Podwieczorek: Koktajl mleczny na kefirze z malinami/N/160g/ d- koktajl malinowy na mleku sojowym.

 

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE  18-22.02.19

PONIEDZIAŁEK

I Śniadanie: 

Płatki żytnie na mleku z sezamem/G,N//180g/, pieczywo mieszane/G//30g/ z masłem/N//3g/, wędliną drobiową/20g/papryką zieloną i czerwoną/30g/, herbata rumiankowa/200ml/, d- płatki na mleku sojowym.

Obiad:           

Zupa ogórkowa z ziemniakami* /Se/250g/, spaghetti bolognese/G/130g/, kompot wiśniowy /200ml/.

Podwieczorek I:  :  Gruszka /90g/

Podwieczorek II: Serek homogenizowany z truskawkami/N/80g/ d- mus truskawkowy/80g/, wafle ryżowe/10g/

WTOREK

I Śniadanie: 

Pieczywo mieszane/G//30g/z masłem/N/3g/ serem żółtym/N/20g/, ogórkiem kiszonym/20g/ i cebulką czerwoną/5g/, kawa zbożowa z mlekiem/N,G/200ml/, d-mleko roślinne      

Obiad:

Zupa barszcz biały z jajkiem*/G,Se,J//250g/, leczo warzywne/130g/, ryż/50g/, kompot wieloowocowy/200ml/

Podwieczorek I:  : Mandarynka/90g/

Podwieczorek II:  Rogal z masłem i dżemem jagodowym/N,G/30g/

ŚRODA

I Śniadanie: 

Pieczywo mieszane/G/30g/ z masłem/N/3g/, szynka z kurczaka/20g/, pomidor/30g/, szczypiorek/5g/, kakao/N/200ml/             

Obiad:

Zupa z brokułów* /Se/250g/, filet z kurczaka panierowany/G,J/30g/ ziemniaki/60g/, surówka z czerwonej kapusty i jabłka/50g/, woda/250ml/                 

Podwieczorek I:  : Kiwi/90g/       

Podwieczorek II: Galaretka mleczna z owocami/N/80g/ d- galaretka z owocami, biszkopty/G,J/

CZWARTEK

I Śniadanie:  

Płatki kukurydziane z mlekiem i morelami/N/150g/, pieczywo mieszane /G/30g/ z masłem /N/3g/, pasztet pieczonym/G,J/10g/ cukinią/10g/i papryką/10g/, herbata koperkowa/200ml/d- płatki kukurydziane z mlekiem roślinnym.

Obiad: 

Zupa pomidorowa z ryżem*/250g/ naleśniki z twarogiem/G,J,N/130g/, woda/200ml/ d- naleśniki z musem owocowym.

Podwieczorek I:  : Pomarańcza/80g/

Podwieczorek II: : Bułka wrocławska z masłem, szynką wieprzową i ogórkiem zielonym/G,N/30g/

PIĄTEK

I Śniadanie: 

Pieczywo mieszane /G/30g/z masłem/N/3g/, pastą z zielonego groszku i suszonego pomidora/20g/, polędwica sopocka/10g/, rzodkiewka/20g/, kawa Inka z mlekiem/G,N/200ml/ d- mleko roślinne/200ml/

Obiad:          

Zupa kukurydziana*/G,Se/200ml/,  kotlet mielony rybny/G,R,J//40g/, ziemniaki/60g/, buraczki zasmażane/50g/, kompot porzeczkowy/200ml/ 

Podwieczorek I:  Jabłko/90g/

Podwieczorek II: Sok marchewkowy/125ml/, ciasteczka owsiane/G/5g/

 

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym