"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

09.03-13.03.2020 r.

----------------------------------------

JADŁOSPIS OGÓLNY I

I Śniadanie:

Mleko, płatki kukurydziane/N,S, O/ 180/g, pieczywo mieszane/G/30g/z masłem /N/ 3g/ wędliną drobiową/10g/G, Se, So/sałatą zieloną/ 5g/ i rzodkiewką /10g/, herbata owocowa/200 ml/ d- płatki z napojem roślinnym /G, So/200g/

II Śniadanie: Sok marchewkowy 130ml

Obiad:

Zupa grochowa* /Se/250g/, makaron z serem rodzynkami i cynamonem /G,N, O//130g/ woda/200ml/

Podwieczorek: kisiel owocowy/80g/, wafle tortowe 5g/ G/

WTOREK:

I Śniadanie:

Pieczywo mieszane /G/30g/ z masłem/N/3g/, ser żółty/30g/N/, parówka z drobiu/25g/Se,G/, ogórek zielony  /10g/, Kakao/N/200ml/

II Śniadanie: Pomarańcza /80g/

Obiad:

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej */Se, G/250g/ pyzy z mięsem 130g,/ G,J,Se/ ogórek kiszony  /50g/, kompot/200ml/

Podwieczorek: Koktajl mleczno – bananowy 150ml,/N/, wafle ryżowe 10g

ŚRODA

I Śniadanie:  

Płatki jaglane na mleku/N,G/180g/Pieczywo mieszane/G/S/30g/ z masłem/N/3g/, pomidorem/20g/,szynka z kurczaka /20g/Se,/szczypiorek/5g/ herbata rumiankowa/200ml/

II Śniadanie: Sałatka owocowa /70g/

Obiad:           

Zupa neapolitańska z makaronem * /Se,G,N/, mięso pieczone z uda kurczaka/30g/G,Se/, ryż/60g/G/, surówka z marchwi/50g/, kompot z rabarbaru/200ml/

Podwieczorek: Bułka graham/G,S/z masłem/N/20g/polędwicą z indyka/10g/ i sałatą/10g/

CZWARTEK:

I Śniadanie:   

Pieczywo mieszane /G/30g/, z masłem/N/3g/, szynka wieprzowa/20g/G,Se/, ogórek zielony/20g/,rzodkiewka /15g/ , kawa zbożowa z mlekiem /G/N,S/200ml/

II Śniadanie: Banan/50g/, winogron /40g/

Obiad:    

Zupa barszcz ukraiński*/Se,N,G/250g/, racuchy z Jabłkiem /130g/N,G,J/woda /200ml/

Podwieczorek: Sok jabłkowy /130ml/, ciasteczka owsiane/G,S,O/5g/

PIĄTEK:

I Śniadanie:

Pieczywo mieszane/G/S/30g/ z masłem/N/3g/, jajkiem na twardo/J/30g/, rzodkiewką/20g/, papryką czerwoną/30g/i koperkiem/3g/,kawa inka z mlekiem  /N,S/200ml/

II Śniadanie: Jabłko/90g/

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem */G,Se,S/250g/, sola panierowana/R,J,G,S/35g/, surówka z kapusty kiszonej /50g/, ziemniaki/60g/, kompot owocowy /200g /

Podwieczorek: Budyń z musem owocowym /80g/ G,N/

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba,S-sezam , So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym