"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

MENU 21-25.05.2018

 

PONIEDZIAŁEK:

Śniadanie: Pieczywo pszenne1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), szynka drobiowa (30g), sałata (10g), kakao7 (200ml). wartość odżywcza 248 kcal

II śniadanie: Owoc

Obiad: Zupa botwinka ze śmietaną7,9 (250g),  łazanki z mięsem i kapustą1 (150 g), kompot  owocowy (200 ml).  wartość odżywcza 491 kcal

Podwieczorek : ½ bułki1,3,6,7,11  z serem żółtym7 i pomidorem.  wartość odżywcza 158 kcal

 

WTOREK:

Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g),  pasta jajeczna7 (30g), warzywo (10g),  herbata z cytryną  (200ml).  wartość odżywcza  239 kcal

II śniadanie: Budyń z owocami1,7 wartość odżywcza 101 kcal

Obiad: Zupa rosół z makaronem1,9(250g), filet drobiowy po parysku1,3,7 (70 g), ziemniaki (150g), marchewka duszona7 (50g), kompot  owocowy (200 ml).wartość odżywcza 528 kcal

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane czekoladowe wartość odżywcza 63 kcal

 

ŚRODA:

Śniadanie: Bułka pszenna i razowa1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), kiełbasa szynkowa (30g), ogórek zielony (5g),  herbata owocowa (200ml). wartość odżywcza 241 kcal

II śniadanie: Owoc

Obiad:  Zupa gulaszowa7,9 (250ml), kluski na parze z sosem owocowym1,7 (150g),  kompot  owocowy (200ml).  wartość odżywcza 475 kcal

Podwieczorek : Kanapki1,3,6,7,11  z twarożkiem7 i rzodkiewką wartość odżywcza 144 kcal

 

CZWARTEK:

Śniadanie : Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), kiełbaski Tyrolki (50g), ketchup Pudliszki (20g) , herbata owocowa (200ml) wartość odżywcza 256 kcal

II śniadanie: Sok owocowy, wafle ryżowe wartość odżywcza 110 kcal

Obiad: Zupa krem z kalafiora z grzankami1,7,9 (250g), pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym1,7 (60g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka colesław7 (50g). wartość  odżywcza 521 kcal

Podwieczorek: Pudding waniliowy własnej produkcji7

 

PIĄTEK:

Śniadanie : Mleko7 (200ml), płatki kukurydziane(20g), baton pszenny(30g), dżem niskosłodzony (20g) wartość odżywcza  235 kcal

II śniadanie: Owoc

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką17,9(250ml), filet rybny z duszonymi jarzynami1,3,4,7 (60g),  ziemniaki(100g),  kompot owocowy (200ml). wartość  odżywcza 511 kcal

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe1,3,7 wartość  odżywcza 150 kcal