"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

MENU 15-19.10.2018

   

PONIEDZIAŁEK:  

Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), szynka wieprzowa (30g), sałata (10g), kakao7 (200ml). wartość odżywcza  357,05 kcal

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami7,9 (250g), łazanki z mięsem i kapustą1 (150 g), kompot  owocowy (200 ml).  wartość odżywcza 525,26 kcal

Podwieczorek I: Jabłko (100g) wartość odżywcza 52,1 kcal

Podwieczorek II : ½ bułki1,3,6,7,11 z serkiem topionym7 i pomidorem (15g) wartość odżywcza 160 kcal

 

WTOREK:

Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), twarożek z brzoskwinią7 (30g), herbata z cytryną  (200ml).  wartość odżywcza 240,6 kcal

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem7,9(250g),  kotlet mielony wieprzowo wołowy1,3 (70g), ziemniaki (100g), mizeria7  (50g),  kompot  owocowy (200 ml). wartość odżywcza  550,71 kcal

Podwieczorek I : Kisiel z owocami (100g)  wartość odżywcza 50,2 kcal

Podwieczorek II :  Mufinka marchewkowo-buraczana (50g) 

       

ŚRODA:

Śniadanie : Bułka pszenne i razowa1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), pasta rybna4,7 (30g), ogórek konserwowy (10g), herbata owocowa (200ml). wartość odżywcza 270,6 kcal

Obiad: Zupa grochowa9 (250g), kluski na parze z sosem czekoladowo-miętowym1,7 (150g), kompot  owocowy (200 ml). wartość odżywcza 511,71 kcal

Podwieczorek I: Kaszka manna z musem owocowym1,7 (100g) wartość odżywcza 127 kcal

Podwieczorek II :   Banan wartość odżywcza 89 kcal

 

CZWARTEK:

Śniadanie : Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), kiełbaski tyrolki  (50g), ketchup (20g) wartość odżywcza 289,2 kcal

Obiad: Zupa koperkowa zacierką1,7,9 (250g), bitki drobiowa w sosie1,7 (60g), kasza gryczana nie palona (100g), kapusta czerwona duszona (50g), kompot  owocowy (200 ml). wartość odżywcza 485 kcal

Podwieczorek I: Sok jabłkowy, herbatniki1,7 (100g) wartość odżywcza 149,5 kcal

Podwieczorek II : Deser waniliowy7,8  (60g) wartość odżywcza 97,8 kcal

 

PIĄTEK:

Śniadanie : Mleko7 (200ml), płatki kukurydziane (20g), baton pszenny1,3,6,7,11  (30g), pasta jajeczna3,7 (20g) wartość odżywcza 383 kcal

Obiad: Zupa barszcz czerwony zabielany7,9 (250g),  pierogi z serem i śmietaną1,7 (150g),   kompot  owocowy (200 ml). wartość odżywcza 512,11 kcal

Podwieczorek I: Gruszka (50g)  wartość odżywcza 58 kcal

Podwieczorek II : Ciasto drożdżowe1,3,7 (50g) wartość odżywcza 187,5 kcal

 

*Z przyczyn technicznych oraz logistycznych zastrzegamy sobie prawo dokonywania drobnych zmian w jadłospisie.