"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

 

MENU 13-17.08.2018

 

PONIEDZIAŁEK:  

 

Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), polędwica sopocka (30g), sałata (10g), herbata z cytryną (200ml). wartość odżywcza 223,61 kcal

II śniadanie: Owoc

Obiad: Zupa kartoflanka9 (250g), makaron z gulaszem1 (150 g), ogórek kiszony (50g), kompot  owocowy (200 ml).  wartość odżywcza 503,06 kcal

Podwieczorek : ½ bułki1,3,6,7,11 z pasztetową1,6,7,9,10 i pomidorem wartość odżywcza 161 kcal

 

WTOREK:

 

Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), twarożek z rzodkiewką7 (30g), kakao7  (200ml).  wartość odżywcza 219,35 kcal

II śniadanie: Sok owocowy, herbatniki1,7 wartość odżywcza 149,5 kcal

Obiad: Zupa kapuśniak9(250g),  bitki drobiowe w sosie1,7 (70g), ryż (100g), mizeria7 (50g),  kompot  owocowy (200 ml). wartość odżywcza 457,01

Podwieczorek:  Mufinki1,3,7 wartość odżywcza 176 kcal

 

 

CZWARTEK:

 

Śniadanie : Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), szynka drobiowa (30g), papryka (10g), herbata z cytryną (200ml) wartość odżywcza 238,94

II śniadanie: Owoc 

Obiad: Zupa rosół z makaronem1,9 (250g), kotlet mielony wieprzowo wołowy1,3,7 (70g), ziemniaki (100g), marchewka duszona1 (50g), kompot  owocowy (200 ml). wartość odżywcza 435,71 kcal

Podwieczorek: Jogurt owocowy7 wartość odżywcza 117 kcal

 

PIĄTEK:

 

Śniadanie : Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11 (50g), masło7 (5g), pasta rybna4,7(30g), herbata z cytryną (200ml) wartość odżywcza  296,6 kcal

II śniadanie: Mus owocowy wartość odżywcza  69 kcal 

Obiad: Zupa jarzynowa7,9 (250g), kopytka (150g)  z sosem pieczarkowym (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g),  kompot  owocowy (200 ml). wartość odżywcza 459,5 kcal

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe1,3,7 wartość odżywcza 188 kcal