"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

 

MENU 17-21.11.2018

  

PONIEDZIAŁEK: 

 

Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11, masło7, polędwica sopocka, sałata, kawa zbożowa Inka7

Obiad: Zupa krupnik z jarzynami9, makaron z gulaszem drobiowym1, ogórek kiszony, kompot  owocowy. 

Podwieczorek I : Owoc

Podwieczorek : ½ bułki1,3,6,7,11 z pasztetową1,3,6,7,10 i pomidorem 

 

WTOREK:

 

Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11, masło7, pasta jajeczna ze szczypiorkiem3,7, herbata z cytryną. 

Obiad: Zupa rosół z makaronem1,9,  medaliony drobiowe1,3,7, ziemniaki, colesław7 ,  kompot  owocowy.

Podwieczorek I : Owoc 

Podwieczorek:  Bułka drożdżowa z serem1,3,7

       

ŚRODA:

 

Śniadanie : Bułka pszenne i razowa1,3,6,7,11, masło7, kiełbasa szynkowa, papryka, herbata owocowa. 

Obiad: Zupa gulaszowa7,9, kluski na parze z sosem owocowym 1,3,7, kompot  owocowy. 

Podwieczorek I : Owoc

Podwieczorek:  Świderki kukurydziane Sante.

 

CZWARTEK:

 

Śniadanie : Pieczywo pszenne i razowe1,3,6,7,11, masło7, parówka drobiowa, ketchup, herbata z cytryną .

Obiad: Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty9, pieczeń z szynki w sosie1,7, kopytka, surówka z buraczków, kompot  owocowy.

Podwieczorek I : Owoc

Podwieczorek: Jogurt owocowy7 

 

PIĄTEK:

 

Śniadanie : Baton pszenny1,3,6,7,11, masło7,  ser żółty7, ogórek zielony, mleko 2%7, zbożowe kuleczki czekoladowe1.

Obiad: Zupa barszcz czerwony czysty9, kotlety rybne1,3,4,7,   ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej, kompot  owocowy.

Podwieczorek I : Owoc

Podwieczorek: Piernik świąteczny1,3,7 

 

*Z przyczyn technicznych oraz logistycznych zastrzegamy sobie prawo dokonywania drobnych zmian w jadłospisie.