"Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym."
Charles Chaplin
≡ MENU
Jadłospis

Jadłospis

27.01-31.01.2020 r.

JADŁOSPIS OGÓLNY III

Poniedziałek

I Śniadanie:

Kaszka kukurydziana na mleku  z owocami/N/300/g, pieczywo mieszane/G/60g/z masłem/N /5g/ wędliną drobiową/20g/sałatą zieloną/ 5g/ i rzodkiewką /10g/, herbata owocowa/200 ml/

II Śniadanie: Jabłko /90g/

Obiad:

Żurek z ziemniakami /Se, G, N/*300g/, makaron z serem/G,N/ i owocami/130g/, woda/200ml/

Podwieczorek: Bułka wrocławska z pasztetem /G, J, Se/40g/

WTOREK:

I Śniadanie:

Pieczywo mieszane /G/60g/ z masłem roślinnym /5g/, parówka z drobiu/25g/G, Se, So/, ser żółty/20g/N/ ogórek zielony/20g/,kakao/200ml/G, N/

II Śniadanie: Winogrona/100g/

Obiad:

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty*/Se, G/250g/, eskalopki drobiowe/G,Se, J/50g w sosie chrzanowym/G, N/20g/,kasza jęczmienna/40g/G,/, buraczki/50g/, kompot gruszkowy/200ml/

Podwieczorek: Chałka z masłem i powidłami /50g/G, N/

ŚRODA

I Śniadanie: 

Pieczywo mieszane/G/S/60g/ z masłem/N/3g/, pomidorem/50g/,wędlina /20g/, pasta z sera białego i szczypiorku /50g/N/,kawa Inka z mlekiem/N/G/200ml/

II Śniadanie:  Mandarynka/100g/

Obiad:          

Zupa pomidorowa/Se,G, N/300 ml/, mięso pieczone z uda kurczaka/90g/Se,G/,ziemniaki/80g/, surówka z kapusty białej z koperkiem /50g/, kompot z rabarbaru/200ml/

Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem malinowym /80g/G,N/

CZWARTEK:

I Śniadanie:  

Płatki kukurydziane/S,O/20 g, 200ml/,pieczywo mieszane/S/G/60g/, z masłem/N/5g/, szynka drobiowa /20g/G,Se/, cukinia/25g/,szczypiorek /5g/,herbata rumiankowa /200ml/

II Śniadanie: Banan/80g/

Obiad: 

Barszcz czerwony /Se,N/300 ml/, kluski leniwe /150g/, z musem owocowym /30g/, woda /200ml/

Podwieczorek: Galaretka z brzoskwiniami/50g/G, So/, chrupki kukurydziane/10g/S/

PIĄTEK:

I Śniadanie:

Pieczywo mieszane/G/S/60g/ z masłem/N/5g/,ser żółty/20g/,/N/rzodkiewką/20g/,papryką czerwoną/30g/ herbata owocowa200ml/

II Śniadanie:   Pomarańcza/90g/

Obiad:

Zupa ogórkowa /Se,N/*250g/, pierogi ruskie /130g//N, J, G/kompot owocowy/200g /

Podwieczorek: Kisiel owocowy/80g/G,/biszkopty /10g/G,J,N/

 

 

Legenda: J- jaja kurze, G- gluten, Go- gorczyca, N- nabiał, O- orzechy, Se- seler, R- ryba, S-sezam, So-soja

*Zupy gotowane na wywarze jarskim

** rosół gotowany na wywarze mięsno warzywnym